Διαφορά μεταξύ καθοδικής προστασίας και ανοδικής προστασίας

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2021-06-28

1.αρχή

(1). Αρχή της καθοδικής προστασίας:



- Επομένως, ο ρυθμός διάβρωσης του μετάλλου μειώνεται, ο οποίος ονομάζεται καθοδικός αποτέλεσμα προστασίας. Η μέθοδος χρήσης καθοδικής προστασίας για τη μείωση της διάβρωσης του μεταλλικού εξοπλισμού ονομάζεται καθοδική προστασία. Στη μέθοδο της καθοδικής προστασίας της θυσιαστικής ανόδου, τα ηλεκτρόνια εισάγονται στο μέταλλο από το εξωτερικό κύκλωμα για να καλύψουν τις ανάγκες της αντίδρασης μείωσης του αποπόλωση, έτσι ώστε να αναστέλλεται η αντίδραση οξείδωσης μετάλλου (αντίδραση απώλειας ηλεκτρονίων). Όταν ο ρυθμός οξείδωσης του μετάλλου μειώνεται στο μηδέν, μόνο η καθοδική αντίδραση αποπόλωση εμφανίζεται στην μεταλλική επιφάνεια. Υπάρχουν δύο μέθοδοι καθοδικής προστασίας: εντυπωσιασμένη τρέχουσα καθοδική προστασία και θυσιαστική προστασία ανόδου.
(
2). Αρχή προστασίας ανόδου:



len ένα μέταλλο βυθίζεται στο διάλυμα ηλεκτρολύτη, θα καθοριστεί δυναμικό μεταξύ της μεταλλικής επιφάνειας και του διαλύματος, ο οποίος ονομάζεται φυσικό δυναμικό διάβρωσης στη διάβρωση ηλεκτροχημεία. Η δυνατότητα διαφορετικών μετάλλων σε μια συγκεκριμένη λύση είναι διαφορετική. Η πιθανή διαφορά μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του ίδιου μέταλλου έχει ως αποτέλεσμα μια ορισμένη διαφορά πιθανής πιθανότητας μεταξύ διαφορετικών τμημάτων, τα οποία οδηγούν στην ηλεκτροχημική διάβρωση του μέταλλου σε διάλυμα ηλεκτρολύτη.when Το άμεσο ρεύμα εφαρμόζεται στο μέταλλο βυθισμένο στο Λύση ηλεκτρολύτη, το φυσικό δυναμικό διάβρωσης του μετάλλου θα αλλάξει. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται πόλωση. Όταν το ρεύμα είναι θετικό. Η διαδικασία του δυναμικού ανόδου μετάλλου που αλλάζει στη θετική κατεύθυνση ονομάζεται πόλωση ανόδου. Αντιστρόφως, όταν το ρεύμα που διέρχεται είναι αρνητικό, η διαδικασία του δυναμικού ανόδου μετάλλου που αλλάζει στην αρνητική κατεύθυνση ονομάζεται καθοδική πόλωση. Η σχέση μεταξύ πιθανότητας και πυκνότητας ρεύματος σχεδιάζεται ως καμπύλη που ονομάζεται καμπύλη πόλωσης. Εάν το ρεύμα φτάσει σε αρκετή τιμή, μπορεί να σχηματιστεί μια μεμβράνη παθητικοποίησης με υψηλή αντοχή στη διάβρωση στην επιφάνεια μετάλλου για να μειώσει το ρεύμα και η μεταλλική επιφάνεια θα βρίσκεται σε παθητική κατάσταση. Η κατάσταση παθητικοποίησης μπορεί να διατηρηθεί με την εφαρμογή ενός μικρού ρεύματος. Η ποσότητα του διαλυμένου μετάλλου στην επιφάνεια της παθητικής κατάστασης είναι πολύ μικρή, εμποδίζοντας έτσι τη διάβρωση μετάλλων. Αυτή είναι η βασική αρχή της ανοδικής προστασίας.

2



-

(1). Όταν εμφανιστεί η καθοδική προστασία, εάν το δυναμικό είναι επίσης αρνητικό, ο εξοπλισμός θα παράγει ροπές ευνοϊκού υδρογόνου, το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο για τον εξοπλισμό υπό πίεση. \\ N \\n \\n \\n (2). Σε ισχυρό οξειδωτικό μέσο (όπως θειικό οξύ, νιτρικό οξύ, κλπ.), Όταν χρησιμοποιείται η καθοδική προστασία, το απαιτούμενο ρεύμα είναι πολύ μεγάλο, αλλά το ισχυρό οξειδωτικό μέσο είναι πιο ευνοϊκό για τον σχηματισμό παθητικής μεμβράνης, έτσι ώστε να συνειδητοποιηθεί η άνοδος Προστασία (όπως η προστασία ανόδου της γεννήτριας τριοξειδίου του θείου). \\n \\n \\n \\n (3). Το βοηθητικό ηλεκτρόδιο καθοδικής προστασίας είναι ανόδου, η οποία πρέπει να διαλυθεί. Το χημικό μέσο είναι πολύ ισχυρό, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένα είδος διάβρωσης \\nresistant υλικό σε ισχυρό διαβρωτικό μέσο κάτω από τη δράση του ρεύματος ανόδου, οπότε η εφαρμογή της καθοδικής προστασίας σε ορισμένα χημικά μέσα θα είναι περιορισμένη, αλλά το βοηθητικό ηλεκτρόδιο της προστασίας της ανόδου είναι κάθοδος και θα έχει κάποιο βαθμό την προστασία του · \\n \\n \\n \\n (4). Όταν εμφανιστεί η καθοδική προστασία, η απόκλιση του δυναμικού θα μειώσει μόνο το αποτέλεσμα προστασίας και δεν θα επιταχύνει το ποσοστό διάβρωσης. Μετά την επιδείνωση της προστασίας των ανόδου, εάν η πιθανότητα αποκλίνει από τη ζώνη παθητικοποίησης, η διάβρωση θα αυξηθεί. \\ N \\n

Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top