Γενική μέθοδος παρασκευής υλικού καθόδου μπαταρίας ιόντων λιθίου

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2019-08-22

Γενική μέθοδος παρασκευής υλικού καθόδου μπαταρίας ιόντων λιθίου


1. Μέθοδος στερεάς φάσης

Γενικά, ένα άλας λιθίου όπως το ανθρακικό λίθιο αναμιγνύεται με μια ένωση κοβαλτίου ή μια ένωση νικελίου και στη συνέχεια υποβάλλεται σε μία αντίδραση πυροσυσσωμάτωσης. Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι η ροή της διαδικασίας είναι απλή και οι πρώτες ύλες είναι εύκολο να αποκτηθούν. Ανήκει στη μέθοδο εκτεταμένης έρευνας και ανάπτυξης στο πρώιμο στάδιο της ανάπτυξης μπαταριών λιθίου και η ξένη τεχνολογία είναι σχετικά ώριμη. το μειονέκτημα είναι ότι το προετοιμασμένο υλικό θετικού ηλεκτροδίου έχει περιορισμένη χωρητικότητα, κακή ομοιομορφία ανάμειξης πρώτων υλών και απόδοση των παρασκευασμένων υλικών. Κακή σταθερότητα και συνεκτικότητα κακής ποιότητας μεταξύ παρτίδας και παρτίδας.


2. Πολύπλοκη μέθοδος

Η σύνθετη μέθοδος προετοιμάζει πρώτα ένα σύνθετο πρόδρομο που περιέχει ένα ιόν λιθίου και ένα ιόν κοβαλτίου ή βαναδίου με ένα οργανικό σύμπλοκο, ακολουθούμενο από πυροσυσσωμάτωση. Η μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα της ανάμιξης μοριακής κλίμακας, της καλής ομοιομορφίας του υλικού και της σταθερότητας της απόδοσης, και το θετικό υλικό ηλεκτροδίου έχει υψηλότερη χωρητικότητα από τη μέθοδο στερεάς φάσης. Έχει πειραματικά χρησιμοποιηθεί ως βιομηχανική μέθοδος για μπαταρίες λιθίου σε ξένες χώρες, και η τεχνολογία δεν είναι ώριμη. .


3. Μέθοδος Sol-gel

Το θετικό υλικό ηλεκτροδίου παρασκευάστηκε με τη μέθοδο για την παρασκευή εξαιρετικά λεπτών σωματιδίων που αναπτύχθηκαν στη δεκαετία του 1970. Η μέθοδος έχει τα πλεονεκτήματα της πολύπλοκης μεθόδου και το προετοιμασμένο υλικό ηλεκτροδίων έχει μεγάλη χωρητικότητα, η οποία αναπτύσσεται ταχέως στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Μακριά. Το μειονέκτημα είναι ότι το κόστος είναι υψηλότερο και η τεχνολογία βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάπτυξης.


Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • Ennopro Group Limited
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top