Ιστορικό της καθολικής τεχνολογίας προστασίας

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2021-01-19

Η καθοδική προστασία είναι μια τεχνολογία προστασίας της διάβρωσης που βασίζεται στην ηλεκτροχημική αρχή, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στο 1824.

Τότε, ο Ντέιβιντ, ένας Βρετανός ναυτικός επιστήμονας, ανακάλυψε ότι όταν δύο διαφορετικά μέταλλα ενώνονταν και εισέβαλαν στον ηλεκτρολύτη, η διάβρωση του ενός μετάλλου επιτάχυνε ενώ το άλλο ήταν σε κάποιο βαθμό προστατευμένο.

Με βάση αυτό το πόρισμα, ανέφερε ότι ο σίδηρος ή ο ψευδάργυρος πρέπει να εγκαθίστανται στον χάλκινο πυθμένα των πλοίων για την προστασία τους.Αυτή είναι η πρώτη εφαρμογή της καθολικής προστασίας.

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η εφαρμογή του αγωγού πετρελαίου και φυσικού αερίου ήταν όλο και πιο ευρεία, και το πρόβλημα της διάβρωσης έγινε πολύ σοβαρό.

Την δεκαετία του 1920, ο RJ kuhm της Νέας Ορλεάνης εφάρμοσε αρχικά καθολική προστασία για θαμμένους αγωγούς.

Στις αρχές του 1930, σχεδόν όλοι οι θαμμένοι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες είχαν υιοθετήσει καθολική προστασία.

Κατά το 1936, οι Ηνωμένες Πολιτείες καθιέρωσαν " China Cathodic Protection Association " για την ανταλλαγή τεχνολογίας καθολικής προστασίας.

Στο 1943, η ένωση μετονομάστηκε επίσημα στη NACE, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη της καθολικής τεχνολογίας προστασίας σε όλο τον κόσμο.

Στο 1958, η τεχνολογία καθολικής προστασίας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα στον πετρελαιαγωγό Karamay Dushanzi.

Κατά τη δεκαετία του εξήντα, η καθολική προστασία είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως στους πετρελαιαγωγούς.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, η καθολική προστασία εφαρμόζεται στο πάτωμα της δεξαμενής.

Μέχρι τώρα, η καθοδική προστασία εφαρμόζεται σε όλους σχεδόν τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, τις δεξαμενές αποθήκευσης και τις υπεράκτιες δομές.Για τον αγωγό νερού, αναπτύσσεται σταδιακά και η καθολική προστασία της προβλήτας από σκυρόδεμα.

Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • Linyi Bosi Conductive Material Co., Ltd
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top