Η εγκατεστημένη χωρητικότητα της φωτοβολταϊκής (PV) της Ιταλίας έδειξε ισχυρή αύξηση 111% το 2023! Θα γινόταν το επόμενο \\ \"2012 \\\"?

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2024-02-26

[Από το Guangchuxingqiu]

according στην τελευταία έκδοση από την Ιταλία', selectricity grid operator, Terna, Ιταλία' 111% σε σύγκριση με το 2022. Από τα τέλη Δεκεμβρίου 2023, η Ιταλία είχε συνολικά 1,6 εκατομμύρια φωτοβολταϊκά συστήματα με σωρευτική χωρητικότητα 30,2 gw.



of Σύνολο 5.2 GW πρόσφατα εγκατεστημένης χωρητικότητας, οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στέγασης αντιπροσωπεύουν 2,2 GW, που αντιπροσωπεύουν το 42% των συνολικών νέων φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Επιπλέον, οι εμπορικές και βιομηχανικές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις αντιπροσώπευαν το 49% του συνόλου, ενώ οι μεγάλες ηλιακές μονάδες παραγωγής ενέργειας (μεγαλύτερες από 10 MW) αντιπροσώπευαν το 8%.

-among τους, ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης παρατηρήθηκε στην περιοχή χωρητικότητας εγκατάστασης 20 kW έως 200 kW και 200 ​​kW έως 1 MW, που αντιμετωπίζουν αύξηση 168% σε σύγκριση με 2022. Κατοικίες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις στον τελευταίο όροφο (λιγότερο από 12 kW) αυξήθηκε κατά 79%, ενώ τα φωτοβολταϊκά συστήματα με χωρητικότητα εγκατάστασης μεταξύ 12 kW και 20 kW αυξήθηκαν κατά 121%. φωτοβολταϊκή χωρητικότητα τον Δεκέμβριο του 2023. Το τέταρτο τρίμηνο του 2023 μόνο, η Ιταλία πρόσθεσε συνολικά 1.686 MW της νέας ικανότητας φωτοβολταϊκής παραγωγής, δείχνοντας αύξηση 38% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2023.-


in 2023, τα φωτοβολταϊκά συστήματα με χωρητικότητα εγκατάστασης μεταξύ 1 kW και 20 kW αντιπροσώπευαν το 96% του συνολικού αριθμού των πρόσφατα εγκατεστημένων συστημάτων και το 43% της συνολικής εγκατεστημένης χωρητικότητας. Η εγκατάσταση αυτής της συγκεκριμένης προδιαγραφής των φωτοβολταϊκών συστημάτων επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από το πρόγραμμα επιδότησης Superbonus. σημάδι. Η Lombardy πήρε το προβάδισμα με χωρητικότητα άνω των 4 GW, ακολουθούμενη από Puglia, Veneto και Emilia Romagna. επιδοτήσεις το 2012, οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι την εμφάνιση της επιδότησης του Superbonus μετά την πανδημία του Covid

19. Αυτό το πρόγραμμα επιδότησης διεγείρει και πάλι υψηλή ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Σύμφωνα με τους στόχους που έθεσε ο Nuovo PNIEC, η Ιταλία θα χρειαστεί τουλάχιστον 79

80 GW φωτοβολταϊκής ισχύος μέχρι το 2030. Η Qual Energia έχει εικαστεί για την ετήσια νέα χωρητικότητα εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστημάτων που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου.


however, βασιζόμενη αποκλειστικά στις πολιτικές επιδότησης

driven μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινές αυξήσεις της αγοράς και πρέπει να προσεγγιστεί ως συμπληρωματικό μέτρο και όχι στην κύρια στρατηγική. Η ελπίδα ότι το 2023 δεν θα γίνει το επόμενο 2012, το οποίο χαρακτηρίστηκε από μια έκρηξη και επακόλουθη μείωση του φωτοβολταϊκού τομέα.


Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • Shenzhen Shine Well Power Technology Co.,Ltd
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top