Το παρελθόν και το παρόν του austenitic ανοξείδωτου χάλυβα

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2021-01-11

Από την δεκαετία του 1930, προκειμένου να βελτιωθεί η αντοχή στη διάβρωση του οξέος, ιδίως τη διάβρωση του θειικού οξέος, η περιεκτικότητα του μολυβδαινίου και του χρωμίου σε austenitic ανοξείδωτο χάλυβα έχει αυξηθεί συνεχώς και έχει αναπτυχθεί σταδιακά ο υπερaustenitic ανοξείδωτος χάλυβας.Στη Γαλλία και τη Σουηδία, αναπτύχθηκε ένα κράμα που περιείχε 20% Cr-25% Ni-4.5% Mo-1.5% Cu και ονομάστηκε 904L. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ένα κράμα αριθ. 20 που περιείχε 20% Cr 30% Ni-2.5% Mo 3.5% Cu αναπτύχθηκε με παρόμοιο τρόπο.Η ανάπτυξη του No. 20 κραμάτων και του 904L έθεσε τα θεμέλια για την ανάπτυξη του υπερaustenitic ανοξείδωτου χάλυβα.


Η Avista Steel στη Σουηδία παρήγαγε τον πρώτο ανοξείδωτο χάλυβα που περιείχε 6% μολυβδαίνιο για χρήση σε ειδικά περιβάλλοντα.Η κύρια περιεκτικότητα σε κράματα είναι: 16.5% Cr-30% Ni-6% Mo, η οποία είναι η εμβρυϊκή μορφή 254SMO αργότερα.Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέπτυξαν επίσης το AL-6X στις αρχές του 70ετίας. Η κύρια περιεκτικότητα σε κράματα είναι: 20% Cr-25% Ni-6% MoΗ υψηλή περιεκτικότητα σε κράματα καθιστά αυτόν τον ανοξείδωτο χάλυβα εύκολο να προκαλέσει την καθίζηση της ενδιάμεσης φάσης του μετάλλου, εμποδίζοντας έτσι την κατασκευή χοντρών διατομένων ή σωλήνων.

Στις αρχές της 70ετίας, η καινοτομία της τεχνολογίας AOD επέτρεψε τον καλύτερο έλεγχο της διαδικασίας προσθήκης των επιμέρους στοιχείων.Η προσθήκη και ο έλεγχος του ειδικού αζώτου και η διαδικασία απομάκρυνσης επιβλαβών ιχνοστοιχείων έχουν επίσης βελτιωθεί σημαντικά.Όλα αυτά είναι για την κατασκευή ανώτερων φορέων.Ο υπεραυστηρώς ανοξείδωτος χάλυβας έχει θέσει τα θεμέλια.


Στο 1976, η Σουηδία Avista Steel Co., Ltd. ανέπτυξε έναν νέο τύπο 6% Mo ανοξείδωτου χάλυβα, ήτοι AvestA254SMO, ο οποίος απέκτησε επίσης δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.Δεδομένου ότι η προσθήκη αζώτου καθιστά την κατακρήμνιση του μεταλλικού μεσοφασίτου βραδύτερη, είναι επωφελής για την παραγωγή πυκνότερων υλικών, όπως μεσαίας πάχους πλακών και χοντρών σωλήνων.Ταυτόχρονα, η αντοχή της διάβρωσης και οι μηχανικές ιδιότητες της έχουν επίσης βελτιωθεί σημαντικά.Το κοινό χαρακτηριστικό των υπεραυστηρών ανοξείδωτων χαλύβων που περιέχουν 6% Mo είναι ότι όλοι έχουν πολύ υψηλή αντοχή στην πυρόλυση και τη διάβρωση των ρωγμών.Ως εκ τούτου, έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στη βιομηχανία ανοικτής θάλασσας και αφαλάτωσης, στην επεξεργασία του θαλασσινού νερού, στην αποθείωση των απαερίων και σε άλλες συσκευές.Η εμφάνιση της Avesta 254SMO σηματοδοτεί την αρχή της εκβιομηχάνισης και της εμπορευματοποίησης του 6Mo, του σουπερ αυστενιτικού ανοξείδωτου χάλυβα.

Στη δεκαετία του 80, η Σουηδία και η Γερμανία ανέπτυξαν κράματα που περιείχαν περισσότερο χρώμιο, μαγγάνιο και μολυβδαίνιο και υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο.Η τυπική ποιότητα χάλυβα είναι η 654SMO, η οποία περιέχει περίπου 3% Mn, 0.5% N, και 7% Mo. 654SMO είναι ένας υπερaustenitic ανοξείδωτος χάλυβας που περιέχει 7% molybdenum, και η αντοχή της στη διάβρωση είναι συγκρίσιμη με τα καλύτερα κράματα με βάση το νικέλιο.Η εμφάνιση του Avesta654SMO αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της ανάπτυξης του austenitic ανοξείδωτου χάλυβα.


Επί του παρόντος, λόγω της υψηλής αντοχής στη διάβρωση, της υψηλής αντοχής, της υψηλής αντοχής, της υψηλής αντοχής, των άριστων επιδόσεων επεξεργασίας και των πλεονεκτημάτων του κόστους, ο υπεραυστηρώς ανοξείδωτος χάλυβας έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στους τομείς της χημικής μηχανικής και της θαλάσσιας μηχανικής, και αντικατέστησε ακόμη και την αντοχή στη διάβρωση με βάση το νικέλιο σε ορισμένους τομείς.Τα κράματα και τα κράματα τιτανίου θα αποτελέσουν μια πολύ σημαντική κατηγορία ειδικών υλικών.







Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top