Τύποι κραμάτων τιτανίου

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2022-08-22

Το τιτάνιο θεωρείται ένα από τα ισχυρότερα μέταλλα.

Η αντοχή του, η θερμότητα, η αντοχή του νερού και του αλατιού και το ελαφρύ βάρος του το καθιστούν ιδανικό μέταλλο για ποικίλες εφαρμογές. Οι εφαρμογές αυτές κυμαίνονται από κοσμήματα και οδοντικά εμφυτεύματα μέχρι αεροπλάνα και πλοία.

Το καθαρό τιτάνιο είναι ισχυρό και ανθεκτικό στη διάβρωση. Κράματα τιτανίου διατηρεί την ίδια αντοχή και αντοχή στη διάβρωση, αλλά αναλαμβάνει τη μεγαλύτερη ευελιξία και την ελατότητα του μετάλλου με το οποίο συνδυάζεται. Τα κράματα τιτανίου, ως εκ τούτου, έχουν περισσότερες εφαρμογές από το καθαρό τιτάνιο.

Υπάρχουν έξι βαθμοί καθαρού τιτανίου (βαθμοί 1,2,3,4,7 και 11) και τέσσερις ποικιλίες κραμάτων τιτανίουΤα κράματα τιτανίου περιέχουν συνήθως ίχνη αργίλιο, μολυβδαίνιο, βανάδιο, νιόβιο, ταντάλιο, ζιρκόνιο, μαγγάνιο, σίδηρο, χρώμιο, κοβάλτιο, νικέλιο και χαλκό.

Οι τέσσερις βαθμοί, ή ποικιλίες κραμάτων τιτανίου είναι

Ti 6AL-4V

Ti 6AL ELI

Ti 3l 2.5

Ti 5Al-2.5Sn

-------------------------------------

Ti 6Al-4V (βαθμός 5)

Ti-6AL-4V είναι το πιο συνηθισμένο από τα κράματα τιτανίου. Ως εκ τούτου, αναφέρεται συνήθως ως το κράμα τιτανίου "άλογο εργασίας". Πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται στη μισή χρήση τιτανίου σε όλο τον κόσμο.

Αυτές οι επιθυμητές ιδιότητες καθιστούν-6AL-4μια δημοφιλής επιλογή σε διάφορες βιομηχανίες συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής, της θαλάσσιας, της αεροδιαστημικής και της χημικής επεξεργασίας. Ti 6AL-Το 4V χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή:

Τουρμπίνες αεροσκαφών

Εξαρτήματα κινητήρα

Δομικά στοιχεία αεροσκαφών

Αεροδιαστημικοί συνδετήρες

Υψηλή-Αυτόματα εξαρτήματα απόδοσης

Θαλάσσιες εφαρμογές

Αθλητικός εξοπλισμός

-------------------------------------

Ti 6AL-4V ELI (βαθμού 23)

Ti 6 AL-4V ELI αναφέρεται συνήθως στην χειρουργικό τιτάνιο λόγω της χρήσης του στο χειρουργείο. Είναι μια πιο καθαρή έκδοση του βαθμού 5 (Τι 6Α)-4V) Κράμα τιτανίου. Μπορεί εύκολα να φορμαριστεί, και να κοπεί σε μικρά σκέλη, σπείρες, και καλώδια.

Έχει την ίδια δύναμη, και την υψηλή αντίσταση διάβρωσης με το τι 6Α-4V. Είναι επίσης ελαφρύ-βάρος και είναι ιδιαίτερα ανεκτικός στη ζημία από άλλα κράματα. Η χρήση του είναι ιδιαίτερα επιθυμητή στον ιατρικό και οδοντιατρικό τομέα για χρήσεις σε σύνθετες χειρουργικές επεμβάσεις όχι μόνο λόγω αυτών των ιδιοτήτων αλλά και λόγω των μοναδικών χειρουργικών ιδιοτήτων.-4V ELI έχει. Έχει ανώτερη βιοσυμβατότητα που καθιστά εύκολο να μεταμοσχευτεί και να συνδεθεί στο οστό καθ' όλη τη διάρκεια που γίνεται αποδεκτό από το ανθρώπινο σώμα. Μερικές από τις πιο συνηθισμένες χειρουργικές επεμβάσεις Ti 6AL-Το 4V ELI χρησιμοποιείται σε:

Ορθοπεδικές καρφίτσες και βίδες

Ορθοπεδικά καλώδια

Κλιπ σύνδεσης

Χειρουργικά συρραπτικά

ελατήρια

Ορθοδοντικές συσκευές

Σε αντικατάσταση αρθρώσεων

Κρυογονικά αγγεία

Συσκευές σταθεροποίησης οστών

-------------------------------------

Ti 3l 2.5 (βαθμός 12)

Ti 3 AI 2.5 είναι το κράμα τιτανίου με την καλύτερη συγκόλληση. Είναι επίσης ισχυρό σε υψηλές θερμοκρασίες όπως και τα άλλα κράματα τιτανίου. Αυτό το κράμα τιτανίου βαθμού 12 είναι μοναδικό στο ότι παρουσιάζει χαρακτηριστικά ανοξείδωτου (ένα από τα άλλα ισχυρά μέταλλα), όπως είναι βαρύτερο από τα άλλα κράματα τιτανίου.

Το χρησιμοποιείται συνήθως στη μεταποιητική βιομηχανία, ειδικά στον εξοπλισμό. Είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στη διάβρωση και μπορεί να σχηματιστεί από τη θερμότητα ή το κρύο. Το κράμα τιτανίου βαθμού 12 χρησιμοποιείται περισσότερο στις ακόλουθες βιομηχανίες και εφαρμογές:

Εναλλάκτες θερμότητας

Υδρομεταλλουργικές εφαρμογές

Χημική παραγωγή υψηλής θερμοκρασίας

Στοιχεία ναυτιλίας και αεροπορικών εισιτηρίων

-------------------------------------

Ti 5Al-2.5Sn (βαθμός 6)

Ti 5Al-2.5Sn είναι μη-θερμικά επεξεργασμένο κράμα που μπορεί να επιτύχει την καλή συγκολλησιμότητα με τη σταθερότητα. Διαθέτει επίσης υψηλή θερμοκρασία σταθερότητα, υψηλή αντοχή, και καλή αντίσταση διάβρωσης. Έχει ένα μοναδικό υψηλό ερπετό (πλαστικό)-όπως η πίεση για μεγάλες χρονικές περιόδους, συνήθως προκαλούμενη από ακραίες θερμοκρασίες) αντίσταση. Ti 5Al-25.χρησιμοποιείται κυρίως στις εφαρμογές αεροσκαφών και αεροσκαφών.

Το τιτάνιο στο σύνολό του είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό και ισχυρό μέταλλο. Στην καθαρή του μορφή έχει πολλές χρήσεις. Τα κράματα προσθέτουν μεγαλύτερη ελαστικότητα και ευελιξία στο ήδη ισχυρό μέταλλο, ανοίγοντας τις πόρτες σε πολλές περισσότερες εφαρμογές. Κάθε κράμα τιτανίου μοιράζεται την ίδια αντοχή και αντίσταση διάβρωσης. Διαφορούν στην ευελιξία, καθιστώντας ένα συγκεκριμένο κράμα ιδανικό για συγκεκριμένες βιομηχανίες και εφαρμογές. Στο κέντρο επεξεργασίας τιτανίου, μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη επιλογή τόσο καθαρών όσο και κραμάτων τιτανίου για το έργο σας. Τηλεφώνησέ μας σήμερα για να προγραμματίσετε την παραγγελία σας ή να κάνετε μια ερώτηση.


Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • MiXiao Tech
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top