Η αγορά εμπορίας άνθρακα ανοίγει επίσημα στην Κίνα

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2021-01-06

Η χώρα και η κύρια περιβαλλοντική συσκευή της 39 δημοσίευσε τρία βασικά έγγραφα που απαιτούνται για την εθνική αγορά εμπορίας άνθρακα την οποία προωθεί, πράγμα που σημαίνει ότι η αγορά έχει τεθεί σε λειτουργία.


Το Υπουργείο Οικολογίας και Περιβάλλοντος δημοσίευσε την Τρίτη έναν προσωρινό κανονισμό για τη διαχείριση της εμπορίας άνθρακα.Πριν από αυτό, δημοσίευσε ένα σχέδιο δράσης σχετικά με την κατανομή δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στον τομέα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 2019-2020 και έναν κατάλογο εταιρειών 2,225 που θα τους χορηγηθούν δικαιώματα εκπομπής στο Δεκ 30.


Τα εν λόγω έγγραφα σηματοδότησαν το γεγονός ότι η εθνική αγορά άνθρακα της Κίνας και του Daische-35.39 έχει ανοίξει για επιχειρήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα «Environmental Defense Fund» και το πρόγραμμα «China».


" Η επίσημη λειτουργία της κινεζικής και της εθνικής αγοράς εμπορίας άνθρακα, της μεγαλύτερης στον κόσμο, είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ειδήσεις του περασμένου έτους, " Ο Ζανγκ Τζιάνγιου, ιδρυτής και επικεφαλής εκπρόσωπος του προγράμματος, είπε.


Το εμπόριο άνθρακα είναι η διαδικασία αγοράς και πώλησης αδειών εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα ή άλλων αερίων του θερμοκηπίου.Εάν μια εταιρεία μειώσει σημαντικά τις δικές της εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, μπορεί να πωλήσει άδειες πλεόνασμα στην αγορά άνθρακα.Εάν δεν είναι σε θέση να περιορίσει τις εκπομπές του, πρέπει να αγοράσει μη χρησιμοποιηθείσες άδειες από άλλες εταιρείες.


Τα δύο έγγραφα που δημοσιεύθηκαν στα τέλη του προηγούμενου έτους σημαίνουν ότι οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 2,225 που είδαν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από την Jan 1, 2019 έως το τέλος 2020 υπερβαίνουν τη συνολική δωρεάν κατανομή τους μπορεί να χρειαστεί να αγοράσουν άδειες στην αγορά, ανέφερε.


Ο κανονισμός παρουσίασε στους κανόνες της Τρίτης ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις κινεζικές πιστοποιημένες μειώσεις εκπομπών, οι οποίες παράγονται στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της Κίνας, ως αντισταθμίσεις.Ωστόσο, οι εταιρείες επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μόνο τις πιστοποιημένες μειώσεις εκπομπών για να αντισταθμίσουν το 5 τοις εκατό των αδειών που πρέπει να αγοράσουν.


Με βάση την αγορά, η μέθοδος εμπορίας άνθρακα εκτιμά την οικονομική αποδοτικότητα και εξαρτάται από τη μείωση των εκπομπών όταν το κόστος είναι πιο φιλικό.


Οι εταιρείες που φέρουν χαμηλότερο κόστος για τη μείωση των εκπομπών είναι συνήθως οι κύριοι δικαιούχοι του μηχανισμού.Αναμένεται ότι, ενώ μειώνει τις εκπομπές, ο μηχανισμός εμπορίας παρέχει οικονομικά κίνητρα που συμβάλλουν στην περαιτέρω μείωση του κόστους μείωσης του άνθρακα.


Ο Λι Γκάο, επικεφαλής του υπουργείου και του Τμήματος για την Κλιματική Αλλαγή (39), δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ότι, παρά το γεγονός ότι η εθνική αγορά περιλαμβάνει μόνο τον τομέα παραγωγής ενέργειας, έχουν ξεκινήσει προετοιμασίες για την επέκτασή της σε άλλους τομείς που αποτελούν μείζονες εκπομπές.


Το υπουργείο είχε συλλέξει και εργαστεί για την επαλήθευση των δεδομένων για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από εταιρείες πάνω από 7,000 σε διάφορους τομείς από το 2013 έως το 2019.


" Το έργο έχει θέσει μια πολύ σταθερή βάση για την επέκταση της εθνικής αγοράς από τον τομέα παραγωγής ενέργειας σε άλλους τομείς στο επόμενο βήμα, " Ο Λι είπε.

Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • Hubei Yongchuang Intelligent Parking Equipment Co., LTD
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top