Τεχνολογία ανίχνευσης πρώτων υλών με μεταλλική σκόνη για την παρασκευή προσθέτων

Ημερομηνία κυκλοφορίας:2021-06-28

Οι φυσικές ιδιότητες των μεταλλικών σκόνη για την παρασκευή προσθέτων περιλαμβάνουν χαλαρή πυκνότητα, πυκνότητα βρύσης, ρευστότητα κλπ. Εάν αγνοηθούν οι αλλαγές στις ιδιότητες αυτές, οι ίδιες παράμετροι μεθόδου μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικές από την απόδοση των τμημάτων που εκτυπώνονται από τη σκόνη Διανομή μεγέθους σωματιδίων. Το άρθρο του τελεστών συζητά τις μεθόδους Testing των φυσικών ιδιοτήτων των μεταλλικών σκονών μετά τις προηγούμενες μεθόδους δοκιμής χημικής σύνθεσης σε σκόνη.

2. Ο έλεγχος των φυσικών ιδιοτήτων της σκόνης μετάλλου

(1)

Η σκόνη πέφτει σε ένα φλιτζάνι γνωστής όγκου σε μια χαλαρή κατάσταση και η μέτρηση της μέτρησης ανά μονάδα όγκου ονομάζεται τη χύδην πυκνότητα της σκόνης. Η πυκνότητα χύδην της σκόνης είναι μια ολοκληρωμένη απόδοση, η οποία επηρεάζεται από παράγοντες όπως μέγεθος σκόνης, κατανομή μεγέθους σωματιδίων, σχήμα σωματιδίων και ενδείξεις

Particle πόρους. Εδώ είναι δύο πιο βολικές μέθοδοι για τη μέτρηση της χαλαρής πυκνότητας.

-

fannel μέθοδος: η σκόνη πέφτει ελεύθερα από την οπή χοάνης σε ένα συγκεκριμένο ύψος για να γεμίσει ένα δοχείο με ένα ορισμένο όγκο και στη συνέχεια τη μάζα της σκόνης στο δοχείο μετριέται. Το όργανο μέτρησης φαίνεται στο σχήμα 1. Αυτή η μέθοδος είναι απλή και γρήγορη, αλλά δεν μπορεί να μετρήσει τη σκόνη με κακή ρευστότητα.

-μετρητή χωρητικότητας scot: για μεταλλική σκόνη που δεν μπορεί Ροή ελεύθερα μέσω της χοάνης με διάμετρο 5 mm στη μέθοδο χοάνης, πρέπει να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος του δοχείου Scot. Το πρότυπο GB 1479,2

2011 έχει αναφορά στη χρήση αυτού του εξοπλισμού (χωρητικότητα Scott βλέπε σχήμα 2). Η σκόνη ρέει μέσω της οθόνης από πάνω στην παρακάτω στήλη. Το κεκλιμένο διαφράγμα στη στήλη μπορεί να διασκορέσει πλήρως τη σκόνη και να αποτρέψει τη σκόνη από την συσσωμάτωση. Η μετρούμενη χαλαρή πυκνότητα είναι ακριβέστερη. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για Ultrafine σκόνη, υγρή σκόνη, σκόνες με κακή ρευστότητα, όπως μαγνητικές σκόνες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δοκιμή ρουτίνας των μεταλλικών σκόνης για την εκτύπωση 3D.

(2) πυκνότητα βρύσης

Η πυκνότητα της βρύσης της σκόνης μετάλλου είναι να συσκευάσει μια ορισμένη ποσότητα σκόνης σε ένα δοχείο και να δονηθεί μέσω μιας δονητικής συσκευής (όπως φαίνεται στο σχήμα 3) μέχρις ότου ο όγκος της σκόνης δεν μειώνεται πλέον. Η μάζα της σκόνης χωρίζεται από τον όγκο που εκτυλίσσεται για να πάρει την πυκνότητα της βρύσης.

/-The Εθνικό πρότυπο GB~t 5162"2006 έχει ειδικούς κανονισμούς σχετικά με τη μέτρηση της πυκνότητας βρύσης των μεταλλικών σκόνης. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεταλλικές τρισδιάστατες σκόνες εκτύπωσης. Το τελικό αποτέλεσμα αναφέρεται μετρώντας τρεις φορές και λαμβάνοντας την αριθμητική μέση τιμή. Γενικά, η πυκνότητα της βρύσης είναι 20%"50% υψηλότερη από τη χαλαρή πυκνότητα. Για σκόνες για την παρασκευή προσθέτων, λόγω τηςlless γεφύρωσης μεταξύ σφαιρικών μεταλλικών σκόνης, η πυκνότητα χύδην είναι γενικά υψηλότερη από αυτή των ακανόνιστα σχήματος σκόνες.

figure 3 tap

(3) ρευστότητα

-Η ρευστότητα της σκόνης είναι η ικανότητα της σκόνης να γεμίσει ένα δοχείο με ένα συγκεκριμένο σχήμα και η σφαιρική σκόνη μπορεί να βελτιώσει τη ρευστότητα της σκόνης για να επιτευχθεί η ομαλότητα και η ομαλότητα του υψηλού υφάσματος σε σκόνηquality. Οι παράγοντες επηρεασμού περιλαμβάνουν σχήμα σωματιδίων, συνδυασμό μεγέθους σωματιδίων, σχετική πυκνότητα και προσκόλληση μεταξύ σωματιδίων. Για παράδειγμα, όσο μεγαλύτερο είναι το σωματίδιο, τόσο πιο τακτικό το σχήμα, όσο μικρότερο είναι η αναλογία της λεπτής σκόνης στη σύνθεση μεγέθους σωματιδίων, η αυξημένη σχετική πυκνότητα, και το λιγότερο νερό και το αέριο απορροφημένο από την επιφάνεια και την καλύτερη ρευστότητα. Επιπλέον, η ρευστότητα σχετίζεται επίσης με τη χύδην πυκνότητα της σκόνης. Σε γενικές γραμμές, όσο υψηλότερη είναι η πυκνότητα όγκου της σκόνης, τόσο καλύτερη είναι η ρευστότητα.

θεν είναι συνήθως δύο μέθοδοι χαρακτηρισμού για τη ρευστότητα των μεταλλικών σκόνων: ο ρυθμός ροής της αίθουσας και η γωνία αναπαραγωγής.

\\ Ο ρυθμός ροής του Hall

The της αίθουσας ρευστότητα της σκόνης μετάλλου αναφέρεται στον χρόνο που απαιτείται για 50 g μεταλλικής σκόνης να ρέει μέσω μιας οπής χοάνης ενός τυπικού μεγέθους και η μονάδα είναι (S/50G). Η αμοιβαία είναι η μάζα της σκόνης που ρέει ανά μονάδα χρόνου, που ονομάζεται ρυθμός ροής. Η τρέχουσα εγχώρια μέτρηση της ρευστότητας διεξάγεται σύμφωνα με το πρότυπο GB/T 1482-2010 και η συσκευή παρουσιάζεται στο σχήμα 4.

 

γωνία του Οι σκόνες που δεν μπορούν να περάσουν ομαλά η τυποποιημένη χοάνη, η γωνία ανάπαυσης χρησιμοποιείται συνήθως για να χαρακτηρίσει τη ρευστότητα της σκόνης.

Η μέτρηση της γωνίας της ανάπαυσης της μεταλλικής σκόνης αναφέρεται στοgb

t

t 16913 τη μέθοδο δοκιμής σωματικής ιδιοκτησίας σκόνης σωματικής ιδιοκτησίας προσδιορισμός της γωνίας της ανάπαυσης. Η σκόνη εγχύεται από τη χοάνη στον οριζόντιο δίσκο με τη μέθοδο επιφάνειας περιορισμένης έγχυσης, και η οξεία γωνία μεταξύ της κλίσης συσσώρευσης σκόνης και μετράται το οριζόντιο επίπεδο πυθμένα. Γενικά, η γωνία ανάπαυσης της μεταλλικής σκόνης απαιτείται να είναι ≤45 °."/"

Στείλε το μήνυμά σου σε αυτόν τον προμηθευτή

  • Προς την:
  • Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.
  • *Μήνυμα:
  • Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου:
  • Τηλέφωνο:
  • Το όνομά μου:
Πρόσεχε:
Υποβολή κακόβουλου ταχυδρομείου, έχει αναφερθεί επανειλημμένα, θα παγώσει το χρήστη
Αυτός ο προμηθευτής θα επικοινωνήσει μαζί σας εντός 24 ωρών.
Δεν υπάρχει ερώτηση για αυτό το προϊόν τώρα.
top